Annonse
00:00 - 05. oktober 2018

Et annet nobeldrama

Annonse

Det er en skrinn Nobel-uke for litteraturinteresserte. Ingen nobelpris! Ingen Bob Dylan å ergre seg over, ingen Mo Yan å google. Vi trenger noe som kan fylle dette eksistensielle tomrommet. På horisonten aner vi et visst håp. Denne uken anmelder danske aviser filmen The Wife, regissert av svenske Björn Runge, med Glenn Close og Jonathan Pryce i hovedrollene. Filmen handler om et ektepar hvor mannen vinner Nobelprisen i litteratur. Ifølge Informations kritiker er filmen en «ulmende relationsvulkan». Filmen er en adaptasjon av den amerikanske forfatteren Meg Wolitzers roman med samme tittel og har premiere i Norge i slutten av november. Like før årets nobelprisvinner skulle ha vært i Stockholm for å motta hyllesten.

Du har nå lest en gratis smakebit fra Morgenbladet. Vil du ha mer godt lesestoff? Bli abonnent
Annonse