Annonse
00:00 - 12. oktober 2018

Alt som bor i hendene

Alt besjeles og forvandles i Gunstein Bakkes poetiske studie av hånden.

En verden i evig forvandling: Gunstein Bakkes diktsamling Håndbok. Foto: Christian Elgvin
Annonse

Tittelen antyder et bruksområde, et praktisk siktemål, men Gunstein Bakkes nye diktsamling Håndbok er ikke noe oppslagsverk. Det er heller en bok der hånden utgjør kraftfeltet. Hender er forresten et så yndet motiv i norsk samtidspoesi at tidsskriftet Avsagd hagle i 2003 kunne konstatere at det var et av de hyppigst brukte, sammen med trær og fugler. Hos Bakke blir hånden sammenlignet med et tre! Likevel kjennes diktsamlingen frisk og egen, med et billedsterkt språk hvor undring og forvandling går hånd i hånd.

Trær, språk, kropp. Bakke har et rikt forfatterskap bak seg, og det er spesielt romanene Maud og Aud. Ein roman om trafikk (2011) og Havende (2016) han har gjort seg bemerket med og høstet priser og nominasjoner for. Bøker som i et nyskapende språk gir rom for eksistensielle og fabulerende fortellinger av et helt eget merke. Uvanlig nok er romanene hans vel så fortettede og poetiske som diktsamlingene.

Lese mer?

— Prøv Morgenbladet —
Det er
ettertanken
som teller
Inntil 30% rabatt
Bestill her
Annonse

Les om hvordan vi behandler dine personopplysninger

Vi anbefaler deg å lese personvernerklæringen og sette deg inn i hvordan vi behandler dine opplysninger. Den vil gi deg bedre oversikt over og kontroll på hva som brukes og lagres av dine persondata. Du finner all informasjon her.