Annonse
00:00 - 12. oktober 2018

Alt såre vel

Annonse

Bokormer leser også statsbudsjettet, og så langt ser bokbransjens aktører ut til å være svært fornøyde med kulturdelen av kaken. Ifølge bransjenettstedet bok365.no trekker Forfatterforeningen særlig frem ekstrabevilgningen til formidling av samisk litteratur. Én del av det skrivende feltet blir riktignok glemt denne gangen også: Tidsskriftene. Lederen i den konkurrerende organisasjonen Forfatterforbundet, som skylder sin eksistens til den opprinnelige Forfatterforeningens kresne kriterier for medlemskap, sier på sin side at «statens bidrag til skjønnlitterære forfattere foreløpig er av mindre betydning» for dem, siden Forfatterforeningen «i praksis sitter på hele pengepotten». Deres leder regner likevel med at «alle norske forfattere vil dra nytte av statens penger om ikke svært lenge». Det vil nok kreve større økninger i kulturbudsjettet enn selv Trine Skei Grande er forberedt på å levere.

Lese mer?

— Prøv Morgenbladet —
Det er
ettertanken
som teller
Inntil 30% rabatt
Bestill her
Annonse