Annonse
00:00 - 14. september 2018

Vekst i Danmark

Annonse

Ifølge revisjonsfirmaet PwC kommer det danske bokmarkedet til å vokse i de kommende årene, mens det svenske og det norske bokmarkedet kommer til å falle, melder den danske avisen Politiken. PwC har analysert hvordan bokmarkedene i totalt 52 land kommer til å utvikle seg frem til 2022. De forventer en vekst på 1,9 prosent i året i Danmark, mens Norge og Sveriges bokmarkeder vil falle med henholdsvis 0,3 og 1,3 prosent i året. Forklaringen? «Det ser ut til at vi leser mer enn svenskene og nordmennene», uttaler en representant for PwC.

 
Du har nå lest en gratis smakebit fra Morgenbladet. Vil du ha mer godt lesestoff? Bli abonnent
Annonse

Men da forfatteren debuterte med romanen Falketårnet i 1985, var det omvendt.
Men det er klart at det er en forsker her som føler seg utnyttet og tråkket på. Det må man ta på alvor.