00:00 - 21. september 2018

Mo, Jamal, og Jonas fra vestkanten

Det ble ikke akkurat slåsskamp da Jonas Gahr Støre møtte forfatter Zeshan Shakar til samtale om Tante Ulrikkes vei.

Under en litt mindre lampe: Samtalen dreide blant annet innom kjempelampen på Haugenstua da Jonas Gahr Støre og Zeshan Shakar møttes på Salt under litteraturfestivalen God natt, Oslo.

– For å være trygg, dro jeg opp dit i dag og tok en selfie foran inngangen. Ingen av de to var hjemme, men jeg har i hvert fall ferske inntrykk, sa Jonas Gahr Støre, Ap-politiker og for anledningen litteraturarbeider.

Han hadde vært på Stovner. Bakgrunnen var at han også hadde lest Zeshan Shakars roman Tante Ulrikkes vei, og på litteraturfestivalen God natt, Oslo skulle han nå intervjue forfatteren fra scenen. De to som ikke var hjemme var Jamal og Mo, hovedpersonene i Shakars roman.

– Det er en bok basert på en rekke innrapporteringer om livet selv, om oppvekstvilkårene til Jamal og Mo. De får invitasjon fra en forsker ved NOVA om å kartlegge hverdagen til ungdommer med minoritetsbakgrunn på Stovner. Det er rapporter fra to ganske ulike liv, levd med ganske ulike utgangspunkter i en veldig lik bolig, i Tante Ulrikkes vei 42A på Stovner, sa Støre.

Annonse