10:32 - 22. september 2018

Mener metoo forandrer lesningen

Skal man undervise i forfattere som har metoo-anklager mot seg?

Utfordringer: – Noen ganger blir debatten for endimensjonal. Sensur mot ikke-sensur, sier Marlon James (t.h.) Forfatterne Eduardo Halfon og Marlon James, som begge har undervist i litteratur, diskuterer hvordan man skal forholde seg til forfattere som har fått metoo-anklager mot seg. Foto: Ulf Andersen / David Levenson/Getty Images

– Noen kan klage, og du kan miste jobben, fordi du får dem til å lese «en seksualforbryter», sa forfatteren Eduardo Halfon fra scenen på Litteraturhuset i Oslo forrige lørdag.

– Denne lange listen med metoo-forfattere – som blir lenger – er veldig vanskelig, fortsatte Halfon, som er født i Guatemala, bosatt i USA, og aktuell med novellesamlingene Sorg og Den polske bokseren, som han var i Norge for å lansere.

Ved siden av satt jamaikanske Marlon James, som vant Man Booker-prisen i 2015, en av de mest prestisjetunge i Storbritannia, for romanen En kort historie om sju drap, som han var i Norge for å lansere.

Annonse