00:00 - 28. september 2018

Mann for sine merkelapper

Forfatteren Christian Kracht er blitt utpekt som rikmannsdandy, kalt fascist og hyllet som et orakel for tidsånden. Hver gang han stikker hodet ut i offentligheten blir det oppstandelse. Selv vil han aller helst skrive en florlett sommerhuskomedie.

Blurber: På baksiden av førsteutgaven av Christian Krachts roman Jeg blir her i solskinn og i skygge (2008) kan man lese følgende sitat fra en tysk avis: «Endelig! Den store sveitsromanen!» Men det har aldri stått i noen avis, medgir Kracht. Han ringte opp en journalist og spurte om vedkommende vær så snill kunne si dette bak på boken hans. – Det var en fabrikkert blurb for å innynde meg selv hos hjemlandet mitt. Men det funket ikke, da, romanen solgte ingenting i Sveits, sier Kracht.
Annonse

«Kanskje vi kan åpne noen flere dører inn til virkeligheter som vi kanskje ikke engang ante at finnes?»