00:00 - 07. september 2018

Liv på alvor

Nell Dunn skrev den feministiske klassikeren Talking To Women i 1964. Nå vil hun snakke med menn også.

Drop out: Nell Dunn droppet ut av skolen da hun var fjorten, et valg som ifølge henne selv har vært avgjørende for hennes litterære stil.

Da Talking to Women kom ut i ny utgave i år, ble den øyeblikkelig anerkjent som en feministisk klassiker. The Guardian beskriver den som «et radikalt verk», og i bokens forord skriver forfatter Ali Smith at Talking to Women er en av de første bøkene som tematiserer det kvinnelige «jeget» i endring.

For året var 1964, og den britiske forfatteren Nell Dunn hadde «et begjær etter å skape et eget liv», som hun sier i dag, 82 år gammel. Ved hjelp av en dyp sofa, vin og en båndopptager begynte hun å intervjue vennene sine.

– Jeg tenkte: Hva ønsker jeg å vite og hva ønsker jeg å dele?

Annonse