00:00 - 07. september 2018

Kritikk med høyreblikk

På Stiftelsen Fritt Ords tildelingslister for august kan vi se at Minerva, det ærverdige tidsskriftet som nå er blitt digitalt mediehus med pressestøtte og det hele, har fått innvilget 120 000 kroner til prosjektet «Sakprosakritikk frå høgresida». Notisredaksjonen gratulerer, men tillater seg samtidig å lufte en viss undring over hva slags litteraturkritikk man får hvis det politiske ståstedet er gitt på forhånd. Er ikke uforutsigbarhet, uavhengighet og nysgjerrighet blant kritikkens fremste dyder? Mister skribenten honoraret hvis han kommer til redaksjonen med en bokanmeldelse som er kritisk til markedet eller positiv til 6-timersdagen?

Du har nå lest en gratis smakebit fra Morgenbladet. Vil du ha mer godt lesestoff? Vi har inntil 50 prosent rabatt for nye abonnenter. Bli abonnent
Annonse