Annonse
00:00 - 28. september 2018

Ingen Sankt David

Står myten om det plagede mannlige forfattergeniet for fall? – Gud, jeg håper det, sier en sentral forsker på David Foster Wallace.

Ned fra pidestallen? Historier om David Foster Wallaces forhold til kvinner rokker ved heltedyrkelsen av den amerikanske forfatteren som tok livet sitt i 2008. Foto: Gary Hannabarger
Annonse

Den 4. mai tvitret forfatter Mary Karr om en mann hun var sammen med for mange år siden: David Foster Wallace. Han blir regnet som en av de viktigste forfatterne de siste tiårene, og tok livet sitt som 46-åring i 2008.

«Volden #DavidFosterWallace påførte meg som alenemamma ble ignorert», skrev Karr, og viste til den første store biografien om Wallace, Every Love Story is a Ghost Story (2012), skrevet av The New Yorker-journalisten D.T. Max.

Forholdet mellom Karr og Wallace dekkes flere steder i boken, for eksempel kommer det frem at Wallace vurderte å skaffe et våpen for å drepe ektemannen hennes, men at han skrinla planen.

Lese mer?

— Prøv Morgenbladet —
Det er
ettertanken
som teller
Inntil 30% rabatt
Bestill her
Annonse

Les om hvordan vi behandler dine personopplysninger

Vi anbefaler deg å lese personvernerklæringen og sette deg inn i hvordan vi behandler dine opplysninger. Den vil gi deg bedre oversikt over og kontroll på hva som brukes og lagres av dine persondata. Du finner all informasjon her.