Annonse
00:00 - 07. september 2018

Feministisk klassiker

Annonse

Nell Dunn og Emma Holten, SALT, 13. september

«Hva slags språk er tilgjengelig for å skildre mennesker som ikke blir respektert i samfunnet?», er overskriften den nyoppstartede festivalen God natt, Oslo har satt for møtet mellom forfatter Nell Dunn og den danske feministen og aktivisten Emma Holten. Britiske Dunn (født 1936) står bak den glemte feministiske klassikeren Talking to Women, en samtalebok fra 1965, som tidligere er blitt anbefalt her i spalten. Dunns transkriberte intervjuer med kvinnelige venner og kunstnere handler om erfaringen av å ta plass som kvinne, om ulikhet, forventning og (selv)forståelse. Holten uttaler at hun vil spørre Dunn om «hun opplever at det å skrive om kvinner har endret seg samtidig som samfunnet har endret seg».

Carina Elisabeth Beddari

Du har nå lest en gratis smakebit fra Morgenbladet. Vil du ha mer godt lesestoff? Bli abonnent
Annonse

Les om hvordan vi behandler dine personopplysninger

Vi anbefaler deg å lese personvernerklæringen og sette deg inn i hvordan vi behandler dine opplysninger. Den vil gi deg bedre oversikt over og kontroll på hva som brukes og lagres av dine persondata. Du finner all informasjon her.