Annonse
00:00 - 14. september 2018

– Drøm litt, mediter litt, snakk litt ærligere til deg selv

På Kunsthøgskolen i Oslo medvirker en kvinnelig lærer i kunstprosjektet til en mannlig student. Dette er ingen varslingssak, men rammen for Vigdis Hjorths nye roman.

Låst: «Den tryggheten man kan ha på scenen når man er en gammel sirkushest, den skal kanskje utfordres», sier Vigdis Hjorth.
Annonse

Forfatteren, journalisten og fotografen sitter på et utested like i nærheten av en mindre togstasjon. Forfatteren blir spurt om hennes siste roman, som undersøker om makten i en relasjon ligger hos lærer eller student, er et innspill i metoo-debatten og den siste tidens varslingssaker.

– Det er et element der, selvfølgelig, svarer hun, og hopper fra spørsmålet om troverdighet i varslingssaker og over på lesningene av boken Arv og miljø, som kom ut i 2016, og ble fulgt opp av søsterens litterære skildring av de samme hendelsene året etter.

– Jeg har ikke gått inn for å tematisere det, men det er der jo, i dette om at historiene kan se veldig ulike ut, avhengig av hvem som forteller.

ALLEREDE ABONNENT?
Inntil 40 % rabatt
Hold deg oppdatert på politikk, kultur og forskning. Du får alt stoffet som er i papiravisen, egne saker kun på nett, eAvis og hele arkivet med over 50 000 artikler.
Annonse