Annonse
00:00 - 31. august 2018

Uten tegn i tiden

Annonse

Mirja Unge: Jag går och lever (Norstedts 2018)

Elleve år etter forrige prosautgivelse har svenske Mirja Unge, som de siste årene har viet seg til dramatikken, kommet med en ny roman, Jag går och lever. Og prosaen hennes er like umiskjennelig og leseverdig som før. Siden debuten i 1998, har Unge utmerket seg med sin syngende og talenære, men samtidig kantete og konstruerte stil. «Inuti huvudet finns ett eget rum mitt enda», slår fortelleren i årets roman fast, og anmelderen i Expressen svarer med å kalle Unge «arbeterklassens egen Virginia Woolf». Fravær av tegnsetting behøver ikke alltid bety at Woolf er et valgslektskap, men i dette tilfellet er sammenligningen i hvert fall rørende.

Carina Elisabeth Beddari

Du har nå lest en gratis smakebit fra Morgenbladet. Vil du ha mer godt lesestoff? Akkurat nå er det opptil 50 prosent rabatt. Bli abonnent
Annonse