Annonse
00:00 - 10. august 2018

Unnskyld unnskyld

Annonse

Det amerikanske magasinet The Nation publiserte nylig et dikt av poeten Anders Carlson-Wee under tittelen «How-to». Det er et raljerende og (tilsynelatende bevisst) smakløst stykke tekst som spiller på afroamerikansk språkbruk og hvites fordommer. Etter den sedvanlige «backlashen» i sosiale medier, har magasinets poesiredaktører beklaget publiseringen. Deres forgjenger gjennom 35 år, Grace Schulman, skriver i en harmdirrende kronikk i The New York Times at magasinet har sviktet både poesien og seg selv. Hun siterer sågar landsfader Thomas Jefferson som hevdet at «error of opinion may be tolerated where reason is left free to combat it». Men Jefferson har dårlige kår i indignasjonens digitale tidsalder.

Du har nå lest en gratis smakebit fra Morgenbladet. Vil du ha mer godt lesestoff? Bli abonnent
Annonse

Les om hvordan vi behandler dine personopplysninger

Vi anbefaler deg å lese personvernerklæringen og sette deg inn i hvordan vi behandler dine opplysninger. Den vil gi deg bedre oversikt over og kontroll på hva som brukes og lagres av dine persondata. Du finner all informasjon her.