Annonse
00:00 - 24. august 2018

Svart på Litteraturhuset

Teju Cole: «Black Paper» (Litteraturhuset i Oslo 29. august kl. 18)

Annonse

Teju Cole: «Black Paper» (Litteraturhuset i Oslo 29. august kl. 18)

Jeg må innrømme at jeg ikke vet hva det vil si – et «audiovisuelt essay»? Men når den betydelige amerikanske forfatteren, essayisten og kritikeren Teju Cole står bak, vekkes nysgjerrigheten umiddelbart. Ifølge programteksten undersøker Cole det svarte, både som farge, metafor og identitet, og med en rasist i det ovale kontor har han da sannelig nok å gripe fatt i. Som skribent har Cole et oppsiktsvekkende bredt register. Det skulle ikke forundre meg om han briljerer også i det performative.

Bernhard Ellefsen

Du har nå lest en gratis smakebit fra Morgenbladet. Vil du ha mer godt lesestoff? Akkurat nå er det opptil 50 prosent rabatt. Bli abonnent
Annonse