Annonse
00:00 - 31. august 2018

Som man skriver i skogen

Han Kang har skrevet en bønn for bøker og mennesker.

Inn til kjøttet: – Jeg synes det er vanskelig – noen ganger umulig – å skille mellom de aktuelle temaene og de personlige, essensielle tingene, sier Han Kang. Foto: Jessica Gow / TT / NTB scanpix
Annonse

 – Jeg tror det kommer til å være noe jeg har lyst til å si til verden etter hundre år, selv om ingen jeg kjenner lever lenge nok til å lese det, sier den sydkoreanske forfatteren Han Kang.

– Jeg må finne ut av det nå.

Dyp fremtid. En ung kvinne slutter å spise kjøtt. Ekteskapet hennes bryter sammen, og hele familien havner i krise. Han Kang fikk et internasjonalt gjennombrudd da den engelske oversettelsen av hennes roman Vegetarianeren fikk den internasjonale Man Booker-prisen i 2016. Det er en roman som viser hvor radikalt et tilsynelatende enkelt valg kan være, i tillegg til et nesten kvelende tett portrett av en erotisk besettelse og en brutal fremvisning av et samfunn der menn er vant til å bestemme det meste.

ALLEREDE ABONNENT?
Fra 189 kr på første termin
Hold deg oppdatert på politikk, kultur og forskning. Du får alt stoffet som er i papiravisen, egne saker kun på nett, eAvis og hele arkivet med over 50 000 artikler.
Annonse