Annonse
00:00 - 10. august 2018

Rettssak i september

Annonse

Mannen som kalles «Kulturprofilen», som er anklaget for en rekke overgrep mot kvinner gjennom flere tiår, må nå møte i retten, tiltalt for to voldtekter. Ifølge Sveriges Radio innledes rettssaken 19. september. Siden avsløringene i november i fjor har Svenska Akademien, hvor Kulturprofilens ektefelle er blant medlemmene, kollapset, og årets nobelpris i litteratur blir ikke delt ut. Foran rettssaken sier aktor Christina Voigt til Sveriges Radio at bevisene mot mannen er «robuste».

Du har nå lest en gratis smakebit fra Morgenbladet. Vil du ha mer godt lesestoff? Bli abonnent
Annonse

Les om hvordan vi behandler dine personopplysninger

Vi anbefaler deg å lese personvernerklæringen og sette deg inn i hvordan vi behandler dine opplysninger. Den vil gi deg bedre oversikt over og kontroll på hva som brukes og lagres av dine persondata. Du finner all informasjon her.