Annonse
00:00 - 10. august 2018

Rettssak i september

Annonse

Mannen som kalles «Kulturprofilen», som er anklaget for en rekke overgrep mot kvinner gjennom flere tiår, må nå møte i retten, tiltalt for to voldtekter. Ifølge Sveriges Radio innledes rettssaken 19. september. Siden avsløringene i november i fjor har Svenska Akademien, hvor Kulturprofilens ektefelle er blant medlemmene, kollapset, og årets nobelpris i litteratur blir ikke delt ut. Foran rettssaken sier aktor Christina Voigt til Sveriges Radio at bevisene mot mannen er «robuste».

 
Du har nå lest en gratis smakebit fra Morgenbladet. Vil du ha mer godt lesestoff? Bli abonnent
Annonse

Men da forfatteren debuterte med romanen Falketårnet i 1985, var det omvendt.
Men det er klart at det er en forsker her som føler seg utnyttet og tråkket på. Det må man ta på alvor.