Annonse
00:00 - 10. august 2018

Litteraturens stuepike

I sin nye bok tar Kate Briggs for seg forbindelsene mellom kjønn, oversettelse og levde erfaringer. Det har skapt debatt.  

Et feministisk prosjekt: Når Kate Briggs skriver om oversettelse, tar hun utgangspunkt både i litteraturteori og eget liv. Her i sollyset i Rotterdam, hvor hun bor med familien sin. Foto: Sander Troelstra
Annonse

«Å oversette har alltid vært en politisk handling», sier den britiske forfatteren og oversetteren Kate Briggs.

Ifølge henne handler det ikke bare om hvilke verk som blir oversatt, men også om hvem som oversetter og hvilke språk det oversettes fra og til.

Selv har hun oversatt to bind av foredragene til den franske litteraturforskeren Roland Barthes, og er nå aktuell med boken This Little Art, der hun setter egen oversettelsespraksis i sammenheng med aktiviteter som å dekke et bord og passe på et barn – aktiviteter som tradisjonelt er blitt assosiert med kvinner.

Lese mer?

ALLEREDE ABONNENT?
ABONNEMENT
2000,-
per år
Hold deg oppdatert på politikk, kultur og forskning. Inkluderer alt stoffet du finner i papiravisen, i tillegg til saker du kun finner på nett. Du har også tilgang til eAvis og hele arkivet med over 50 000 artikler
Annonse

Les om hvordan vi behandler dine personopplysninger

Vi anbefaler deg å lese personvernerklæringen og sette deg inn i hvordan vi behandler dine opplysninger. Den vil gi deg bedre oversikt over og kontroll på hva som brukes og lagres av dine persondata. Du finner all informasjon her.