Annonse
00:00 - 31. august 2018

Kampklar forfatter

Annonse

Alle som liker forfatterkrangler bør følge den meksikanske forfatteren Heriberto Yépez på Twitter (han tvitrer dog på spansk). I juli skrev han en detaljert kritikk på bloggen sin av Juan Villoro, en kjent skribent som i avisen Reforma hadde gjort narr av det han mente var arketypen på en ung, skrivende meksikaner i den digitale tid. Yépez begynte teksten med å kalle Villoro en patriarkalsk hovedperson i Mexicos litterære elite. Denne uken tvitret Yépez (43), som ifølge Twitter-biografien forstår dem som radikaliseres av Koranen, at jo eldre han blir, jo mindre lyst får han til å holde kjeft. «Allerede mislykket, uten noe særlig fremtid og med erfaringen bak seg, blir alt mye klarere. Hver time er timen», skrev Yépez, som dagen etter tvitret en serie kritikker av venstresiden og Mexicos nye president.

 
Du har nå lest en gratis smakebit fra Morgenbladet. Vil du ha mer godt lesestoff? Bli abonnent
Annonse

Men da forfatteren debuterte med romanen Falketårnet i 1985, var det omvendt.