00:00 - 24. august 2018

Internasjonal debatt

Nylig publiserte New Yorker et utdrag fra Karl Ove Knausgårds Om sommeren, der forfatteren okker seg over sin firbente venn: Ingen store forfattere har hatt hund, de ødelegger alt, skriver han, og mener William Faulkners plass i litteraturhistorien må revurderes fordi han eide hund. Motbøren er massiv. The Guardian argumenterer for at bikkja faktisk kan være til hjelp i en skriveprosess, og viser til hundeeiere som Ernest Hemingway og Kurt Vonnegut. Bloggen Ohmidog! er like kritisk, og kommer opp med E.B. Whites lille dachs, og Amy Tans Bubba Zo. Også på Twitter koker det, én hundeelsker mener Knausgårds syn på hunder nuller ut alt det gode Norge noensinne har gjort for verden. 

Du har nå lest en gratis smakebit fra Morgenbladet. Vil du ha mer godt lesestoff? Vi har inntil 50 prosent rabatt for nye abonnenter. Bli abonnent
Annonse

«Kanskje vi kan åpne noen flere dører inn til virkeligheter som vi kanskje ikke engang ante at finnes?»