Annonse
00:00 - 31. august 2018

Innspill: hamster

Annonse

Litteraturhuset i Oslos debatt «Cats vs. Dogs» (1. september) handler ikke om uløselige oversetterproblemer, som man kanskje kunne tro. Men om hva som er det beste dyret for forfattere: katt eller hund. Dag Solstad er på kattelaget, Kjersti A. Skomsvold på bikkjesiden. The New Yorker-festivalen har kjørt samme debatt, og muligens er Karl Ove Knausgårds omdiskuterte hundehat en inspirasjonskilde. Her i notisredaksjonen mener vi hamsteren er forfatterens beste venn. Den dør raskt, gjerne etter et år. Altså er det vinn-vinn. Om det ikke er match, tar det bare et år før du er fri og kan begynne å skrive igjen. Om det er match og full kjærlighet, tar det bare et år før kjæresten er død og du har kroppen full av weltschmerz, og masse stoff til neste roman.

Du har nå lest en gratis smakebit fra Morgenbladet. Vil du ha mer godt lesestoff? Akkurat nå er det opptil 50 prosent rabatt. Bli abonnent
Annonse