Annonse
00:00 - 10. august 2018

Hvorfor lese når man kan mene?

Annonse

Begynnelsen av august ser ut til å være høysesong for kommentarartikler som påpeker trender i bokhøsten. Vi noterer at den foreløpig tydeligste trenden er kommentarartikler om bøker skribentene ikke har lest ennå. Agurktiden har gitt poet og kritiker Endre Ruset god drahjelp til å kritisere generasjonsfellene for å være for opptatt av småbarnsliv og fødsler. Barnefødsler er et middelklassespørsmål, hevder han (til noens overraskelse, vil vi tro). Halvparten av bøkene han hamrer løs på, er ikke utkommet. Aftenpostens Ingunn Økland skriver følgende om høstens bøker: «Emner som er prekære i våre naboland, virker nesten fraværende hos oss». Teksten ble publisert 4. august.

Du har nå lest en gratis smakebit fra Morgenbladet. Vil du ha mer godt lesestoff? Bli abonnent
Annonse