Annonse
00:00 - 24. august 2018

Hugo til N.K. Jemisin for tredje år på rad

Annonse

19. august ble Hugo-prisene, de mest prestisjetunge prisene for fantastisk litteratur, delt ut under Worldcon, den store festivalen for science fiction og fantasy, i år arrangert i Dublin. Morgenbladet har tidligere skrevet om hvordan deler av den digitale høyresiden har forsøkt å kuppe utdelingen, fordi de mener den har brydd seg for mye om team som kjønn, rase og undertrykking. Slaget ser det nå ut som om de konservative har tapt ettertrykkelig. I år vant kvinner alle de største prisene. Prisen for beste roman gikk, for tredje år på rad, til amerikaneren Nora K. Jemisin, for, The Stone Sky, den siste bok i hennes Broken Earth-trilogi. Serien handler om en verden hvor planetens tektoniske plater har gått amok, men hvor en forhatt og undertrykt gruppe individer, orogener, kan kontrollere og roe naturen. Det er aller første gang alle bøkene i en serie vinner Hugo-prisen.

Du har nå lest en gratis smakebit fra Morgenbladet. Vil du ha mer godt lesestoff? Bli abonnent
Annonse