Annonse
00:00 - 03. august 2018

Fengslet for Facebook-dikt

Foto: Rami Shllush / AP / NTB Scanpix
Annonse

Den palestinske dikteren Dareen Tatour (36) ble denne uken dømt til fem måneders fengsel av retten i Nasaret. Årsaken er at Tatour, som er israelsk statsborger, publiserte et dikt på Facebook som blant annet inkluderte linjene «Jeg vil aldri underkaste meg den ‘fredelige løsningen’ / aldri senke mine flagg / før jeg har kastet dem ut av mitt land». Tiltalen lød blant annet på å ha oppfordret til og hyllet terrorisme. «Rettssaken var ment for å true palestinere i Israel til taushet», sier Tatours advokat Gaby Lasky til den israelske avisen Haaretz.

Du har nå lest en gratis smakebit fra Morgenbladet. Vil du ha mer godt lesestoff? Bli abonnent
Annonse

Les om hvordan vi behandler dine personopplysninger

Vi anbefaler deg å lese personvernerklæringen og sette deg inn i hvordan vi behandler dine opplysninger. Den vil gi deg bedre oversikt over og kontroll på hva som brukes og lagres av dine persondata. Du finner all informasjon her.