Annonse
00:00 - 31. august 2018

Et språk som gjør deltagelse mulig

Med en unik blanding av forskningsformidling, analyse og egne erfaringer tar Anne Bitsch metoo-samtalen videre.

Anne Bitsch går i rette med fordommer og forestillinger knyttet til seksuelle overgrep. Foto: Hanne Marie Lenth Solbø
Annonse

Hvilke rammer legger vår kultur for forståelsen av seksuell trakassering, voldtekt og incest? Dette spørsmålet sto i kjernen av metoo-bevegelsen, og debattene som fulgte. I sin nye bok bruker Anne Bitsch analyser av seksuelle overgrep i privatlivet, i mediene og i retten til å belyse problemstillingen på en personlig og innsiktsfull måte.

Bitsch er samfunnsgeograf og kjønnsforsker. I 2012 ga hun ut Bak lukkede dører. En bok om voldtekt (med Anja Emilie Kruse), og i fjor mottok hun Kritikerprisen for Går du nå er du ikke lenger min datter.

Kunnskapsrikt og klokt. Årets bok har fått tittelen Brev til min ufødte datter. Om frihet, sex og søsterskap. Gjennom brevene er boken til dels en feministisk pamflett med brodd mot skammen samfunnet påfører jenter som uttrykker sin seksualitet. Til dels er den medieanalyserende, og viser hvordan prisen for å stå frem blir for høy når medier jager etter klikk. 

Lese mer?

ALLEREDE ABONNENT?
ABONNEMENT
Fra kr 39,-
per uke ved kjøp
av 12 mnd abonnement
Hold deg oppdatert på politikk, kultur og forskning. Du får alt stoffet som er i papiravisen, egne saker kun på nett, eAvis og hele arkivet med over 50 000 artikler.
Annonse

Les om hvordan vi behandler dine personopplysninger

Vi anbefaler deg å lese personvernerklæringen og sette deg inn i hvordan vi behandler dine opplysninger. Den vil gi deg bedre oversikt over og kontroll på hva som brukes og lagres av dine persondata. Du finner all informasjon her.