Annonse
00:00 - 24. august 2018

En dansk nasjonalskatt

Annonse

Dikteren Benny Andersen døde i forrige uke, og danske aviser har vært fylt av lovord og verdsettelser siden. Selv om han var mest kjent for visen «Svantes lykkelige dag» og samarbeidet med Povl Dissing, minner kritiker Erik Skyum-Nielsen i Information oss på at Andersen fikk sine første dikt publisert i tidsskriftet Heretica allerede i 1952! Som det tyvende århundrets mest folkekjære danske poet skal han dessuten ha æren for å ha holdt forlaget Borgens økonomi flytende gjennom flere tiår. I en nekrolog på morgenbladet.no forteller Suzanne Brøgger at hun leste ham allerede i 1964, lenge før han ble berømt, og at hun «ville skrive som Benny Andersen».

Du har nå lest en gratis smakebit fra Morgenbladet. Vil du ha mer godt lesestoff? Bli abonnent
Annonse

Les om hvordan vi behandler dine personopplysninger

Vi anbefaler deg å lese personvernerklæringen og sette deg inn i hvordan vi behandler dine opplysninger. Den vil gi deg bedre oversikt over og kontroll på hva som brukes og lagres av dine persondata. Du finner all informasjon her.