Annonse
00:00 - 13. juli 2018

Til kamp for den nye prosalyrikken

Fersk antologi skal ta samtalen bort fra dårlige enkeltverk. 

Annonse

Det finnes en usett tendens i norsk prosalyrikk. Det hevder antologien Prosaisk lyrikkbevegelse, som nå er ute på Lik forlag. Antologien innledes av et manifest der prosjektleder Maja Torjussen skriver at anmelderne av ny prosalyrikk ikke har vært «grundige lesere». Kritikken rettes særlig mot litteraturkritikerne Ingunn Økland, Endre Ruset og Morgenbladets Carina Elisabeth Beddari, som i fjor kom med en nokså samlet dom over årets poesidebuter: Diktene holdt ikke god nok kvalitet, og sviktet særlig med sitt flate, hverdagslige språk.

Torjussen mener dette har vært en «blindvei»:

– Kritikken gjorde ikke plass til foranderligheten som poesien ikke kommer foruten, men praktiserte heller et slakt, sier hun.

Vi kan ikke love ketsjup til alle,
men vi lover å servere deg viktige saker hver dag.
Annonse

Les om hvordan vi behandler dine personopplysninger

Vi anbefaler deg å lese personvererklæringen og sette deg inn i hvordan vi behandler dine opplysninger. Den vil gi deg bedre oversikt over og kontroll på hva som brukes og lagres av dine persondata. Du finner all informasjon her.

Mer fra Bøker