Annonse
00:00 - 06. juli 2018

Kjemper mot glemselen

Annonse

Noen uker etter demonstrasjonen som startet den politiske bevegelsen «Nuit debout» (søvnløs natt) i Frankrike, satte forfatter Nathalie Quintaine seg ned for å skrive så hun ikke skulle glemme hva som egentlig hadde skjedd. I boken Un oueil en moins (et øye mindre) som utkom nylig, inkluderer hun forskjellige politiske demonstrasjoner og protester i landet løpet av 2016. Quintaine ønsker å kjempe mot glemselen, og et politisk system hvor «det viktigste er at det som skjedde ikke er blitt lagt merke til». Ingen kommer uskadd ut av boken, ikke engang henne selv, der hun baker en kake for flyktninger og tar seg selv i å få en selvtilfreds følelse av det hele: «De har kanskje ikke papirene sine, men i det minste vil de lære om franske søtsaker». 

Du har nå lest en gratis smakebit fra Morgenbladet. Vil du ha mer godt lesestoff? Bli abonnent
Annonse