Annonse
00:00 - 06. juli 2018

Hvem skal få Umberto Ecos bibliotek?

Annonse

Det er sjelden rift om bøkene i et dødsbo. Det er vanskelig nok å få et antikvariat til å ta dem. Men med biblioteket forfatteren og semiotikeren Umberto Eco etterlot seg, forholder det seg annerledes. Ifølge Sveriges Radio finnes både bøker fra 1400-tallet og et sjeldent eksemplar av Joyces Ulysses blant bøkene, som til sammen er verdt mellom to og fire millioner euro. Universiteter i Milano og hjembyen Bologna kniver med det italienske riksarkivet om gaven. Sistnevnte planlegger en ombygging for å ivareta bokskatten.

Du har nå lest en gratis smakebit fra Morgenbladet. Vil du ha mer godt lesestoff? Bli abonnent
Annonse

Les om hvordan vi behandler dine personopplysninger

Vi anbefaler deg å lese personvererklæringen og sette deg inn i hvordan vi behandler dine opplysninger. Den vil gi deg bedre oversikt over og kontroll på hva som brukes og lagres av dine persondata. Du finner all informasjon her.

Mer fra Bøker