Annonse
00:00 - 20. juli 2018

Glemt samtalebok

Annonse

Nell Dunn: Talking to Women, Silver Press 2018

Den artigste måten å oppdage ny litteratur på, har for meg alltid vært å gå via forfattere og kritikeres referanser og anbefalinger; det er slik jeg har oppdaget nesten samtlige av forfatterne jeg setter høyt. Den for øyeblikket siste oppdagelsen er engelske Nell Dunn, som debuterte med Up the Junction (1963), et knippe noveller fra 60-tallets London. Introdusøren var denne gang ingen ringere enn Ali Smith, som nylig publiserte et essay om Dunns glemte samtalebok fra 1965, Talking to Women, i The Guardian. I intervjuer som i dag fremstår daterte og eviggyldige, kryster Dunn frem det spesifikke og universelle i hvert enkelt liv.

Carina Beddari

 
Du har nå lest en gratis smakebit fra Morgenbladet. Vil du ha mer godt lesestoff? Bli abonnent
Annonse

Men da forfatteren debuterte med romanen Falketårnet i 1985, var det omvendt.