Annonse
00:00 - 13. juli 2018

Game of Thrones: best som bok

John Snow fra Game of Thrones. Foto: Helen Sloan / HBO
Annonse

I en studie utført av University College London på vegne av lydbokprodusenten Audible ble deltakere presentert for både film- og lydbokversjonen av fenomener som Game of Thrones og Gone Girl. Ifølge deltakerne fulgte de best med og knyttet seg sterkest til karakterene, når historien ble fortalt gjennom en skjerm. De fysiologiske målingene fortalte derimot noe annet: med boken på øret steg kroppstemperaturen og hjertet banket raskere. Dette er ikke nødvendigvis en seier for lydboken, sier UCL-forskerne, men snarere en bekreftelse på hvor lite kroppen anstrenger seg i møte med filmen og tv-serien. 

ALLEREDE ABONNENT?
Kjøp abonnement
Inntil 50 % rabatt
Hold deg oppdatert på politikk, kultur og forskning. Du får alt stoffet som er i papiravisen, egne saker kun på nett, eAvis og hele arkivet med over 50 000 artikler.
Annonse