Annonse
00:00 - 06. juli 2018

Fanget i tidsånden

Kulturdepartementet har kjøpt seg en rapport om kulturtrender. Den er selv uttrykk for en trend.

Kulturfremtid i det blå: Hva skal det bli av Kulturmeldingen? Vil den gi et glimt av himmelen, på samme måte som Anish Kapoors Sky Mirror (som for tiden kan ses på Galleri F 15 i Moss) gjør? Foto: Istvan Virag / Punkt Ø
Annonse

I gamle dager ble stortingsmeldinger utarbeidet av departementsansatte. I våre dager forberedes slike gjennom bruk av innleide konsulenter og ved å bestille forskning, analyser og utredninger fra eksterne forsknings-, konsulent- og rådgivningsselskaper. Kulturdepartementet skal legge frem en kulturmelding for Stortinget våren 2019.

Rapporten Fremtidens kultur i et brukerperspektiv er utarbeidet av inFuture, et selskap som ifølge selvpresentasjonen «tilbyr rådgivningstjenester som skaper lønnsom vekst ved et samspill mellom fysisk og digital betjening», og ble overlevert Kulturdepartementet 19. juni 2018. Det er Camilla A.C. Tepfers og Bjørn Heinemann, begge partnere i inFuture, samt forskningssjef Kirsti M. Hjemdahl ved Agderforskning som har skrevet rapporten.

Bruken av eksterne konsulenter i offentlig virksomhet er økende og omdiskutert. Fører den til kvalitetsheving eller bidrar den til å dekvalifisere offentlig sektor? Hvilket av ytterpunktene i debatten om bruk av ekstern ekspertise gir denne rapporten næring til?

Allerede abonnent?
Fra
189 kroner
Hold deg oppdatert på politikk, kultur og forskning.
Du får alt stoffet som er i papiravisen,
eksklusive nettsaker, eAvis
og hele arkivet med over 50 000 artikler.
Annonse