Annonse
00:00 - 06. juli 2018

Fanget i tidsånden

Kulturdepartementet har kjøpt seg en rapport om kulturtrender. Den er selv uttrykk for en trend.

Kulturfremtid i det blå: Hva skal det bli av Kulturmeldingen? Vil den gi et glimt av himmelen, på samme måte som Anish Kapoors Sky Mirror (som for tiden kan ses på Galleri F 15 i Moss) gjør? Foto: Istvan Virag / Punkt Ø
Annonse

I gamle dager ble stortingsmeldinger utarbeidet av departementsansatte. I våre dager forberedes slike gjennom bruk av innleide konsulenter og ved å bestille forskning, analyser og utredninger fra eksterne forsknings-, konsulent- og rådgivningsselskaper. Kulturdepartementet skal legge frem en kulturmelding for Stortinget våren 2019.

Rapporten Fremtidens kultur i et brukerperspektiv er utarbeidet av inFuture, et selskap som ifølge selvpresentasjonen «tilbyr rådgivningstjenester som skaper lønnsom vekst ved et samspill mellom fysisk og digital betjening», og ble overlevert Kulturdepartementet 19. juni 2018. Det er Camilla A.C. Tepfers og Bjørn Heinemann, begge partnere i inFuture, samt forskningssjef Kirsti M. Hjemdahl ved Agderforskning som har skrevet rapporten.

Bruken av eksterne konsulenter i offentlig virksomhet er økende og omdiskutert. Fører den til kvalitetsheving eller bidrar den til å dekvalifisere offentlig sektor? Hvilket av ytterpunktene i debatten om bruk av ekstern ekspertise gir denne rapporten næring til?

Lese mer?

— Prøv Morgenbladet —
Det er
ettertanken
som teller
Inntil 30% rabatt
Bestill her
Annonse

Les om hvordan vi behandler dine personopplysninger

Vi anbefaler deg å lese personvernerklæringen og sette deg inn i hvordan vi behandler dine opplysninger. Den vil gi deg bedre oversikt over og kontroll på hva som brukes og lagres av dine persondata. Du finner all informasjon her.