Annonse
08:18 - 06. juli 2018

Bok

Annonse

Sven Anders Johansson: Det cyniska tilståndetGlänta produktion 2018

En av den svenske litteraturoffentlighetens mest utrettelige tvilere er ute med en ny bok. Siden sist vi leste ham, har litteraturforsker Anders Johansson fått et fornavn til (Sven), og vendt oppmerksomheten mot sin umiddelbare samtid. I boken Det cyniska tilståndet undersøker han nettopp kynismen som holdning gjennom essayistiske, eller nærmest dagbokaktige, tekststykker. De mangfoldige emnene er oppgitt på vaskeseddelen i form av en rekke uensartede stikkord: Aktivism, SD, bullshit, antropocen, Carola Häggkvist, Kulturprofilen, Trump, Diogenes og så videre. Brødsmuler som viser vei like ut i mørket, altså.

Red.

Du har nå lest en gratis smakebit fra Morgenbladet. Vil du ha mer godt lesestoff? Bli abonnent
Annonse