Annonse
00:00 - 15. juni 2018

Vinnere og tapere i menneskets tidsalder

Annonse

«Den sjette masseuddøen» Radio24syv

Den danske prateradiokanalen 24syv fyller podkaststrømmen min med de underligste utsendelser. Men denne uken har jeg lyttet til en miniserie som rett og slett er oppsiktsvekkende. «Den sjette masseuddøen» forteller om den pågående masseutryddelsen av arter. Hver episode kretser omkring en rase som enten vinner eller taper i antropocen, og de er fortalt av skuespilleren Karsten Pharao. Han fremstår som en blanding av Jens Petrus Andersen og profeten Jeremia – og snakker med raspet røst til en menneskehet som ikke helt forstår hva som er i ferd med å ramme den. Serien er det perfekte akkompagnement til bøkene som er omtalt på inngangssidene til ukens bokseksjon.

Bernhard Ellefsen

Du har nå lest en gratis smakebit fra Morgenbladet. Vil du ha mer godt lesestoff? Bli abonnent
Annonse

Sadisme, manipulering og overskridelse håndteres nokså oppskriftsmessig i disse novellene.