00:00 - 29. juni 2018

Økolitteratur

10tal #29/30: «Klimatvrede»

Seneste nummer av det svenske litteraturtidsskriftet 10tal (ja, de skifter navn hver tiår) har tema «Klimatvrede». Redaktør Madeleine Grive har samlet et nordisk kor av forfattere med særlig vekt på poesi. Mest forfriskende er det vel at «naturen» faktisk får være med her. Frykten for å romantisere en smule føles ikke like hemmende her, som i andre tilsvarende utgivelser. Mye er utgitt tidligere (for eksempel vil nok de norske bidragene være kjent for mange på denne siden av grensen), men dypdykkene i svensk, islandsk og samisk økolitteratur er livgivende for tanken.

Bernhard Ellefsen

Du har nå lest en gratis smakebit fra Morgenbladet. Vil du ha mer godt lesestoff? Vi har inntil 50 prosent rabatt for nye abonnenter. Bli abonnent
Annonse

«Kanskje vi kan åpne noen flere dører inn til virkeligheter som vi kanskje ikke engang ante at finnes?»