Annonse
00:00 - 08. juni 2018

Nordmann på verdensscenen!

Annonse

Kygo på The Ellen Show og Sigrid på Jimmy Fallon? Hvem bryr seg? Litteraturprofessor Tore Rem har gjestet BBC Radio 4s program «In Our Time» og boknotisredaksjonen kjenner for alvor den nasjonalistiske begeistringsrusen melde seg. Melvyn Braggs idéhistoriske samtaleprogram er det beste podkasteteren har å by på. Hver uke inviterer han tre akademikere til å diskutere alt fra Kierkegaard til beleiringen av Münster, og stilen er alltid den samme: Til lyden av klirrende tekopper utesker han sine gjester, helt uten tålmodighet for teoretiske anfektelser eller vage omveier. Til kilden! Hva betyr dette? Fortell! Klokken tikker! I forrige ukes episode om Henrik Ibsen strålte professor Rem ved Braggs bord. Vi krever portrettintervjuer! Hvordan føltes det? Hvor går karrieren nå?

Du har nå lest en gratis smakebit fra Morgenbladet. Vil du ha mer godt lesestoff? Bli abonnent
Annonse

Solveig-koblingen er ikke påtrengende. Derimot åpner teksten på usedvanlig blekt vis.
Beskrivelser av smerte tar mye plass, og flere av dem er treffende.
En annen novelle handler om hvordan fortelleren studerer en lommetyv i arbeid, og fryder seg over det kriminelle håndverket.
Norges ninjakommandør presenteres som en restaurert samling av fire tegneseriehefter utgitt i 1987, nylig gjenoppdaget i Nasjonalbibliotekets arkiver.