Annonse
00:00 - 08. juni 2018

Lydbok herfra til himmelen

Annonse

Som Morgenbladet har rapportert tidligere: Ørene er de nye øynene. I Sverige har lydbokbransjen alt tatt over. Blant annet har lydbokselskapet Storytel kjøpt opp landets eldste og nest største forlag, Norstedts. Nå ser Norge ut til å gå i samme retning. Omsetningen i det norske lydbokmarkedet har, ifølge Forleggerforeningen, vokst med hele 57 prosent fra 2016 til 2017. De omsetter nå for første gang for mer enn hundre millioner kroner. Det skjer parallelt med at bokmarkedet generelt går ned med 2 prosent, sett under ett. Her er det bare å følge trenden: Riv ut øynene og spiss ørene, først som sist.

Du har nå lest en gratis smakebit fra Morgenbladet. Vil du ha mer godt lesestoff? Bli abonnent
Annonse

Solveig-koblingen er ikke påtrengende. Derimot åpner teksten på usedvanlig blekt vis.
Beskrivelser av smerte tar mye plass, og flere av dem er treffende.
En annen novelle handler om hvordan fortelleren studerer en lommetyv i arbeid, og fryder seg over det kriminelle håndverket.
Norges ninjakommandør presenteres som en restaurert samling av fire tegneseriehefter utgitt i 1987, nylig gjenoppdaget i Nasjonalbibliotekets arkiver.