Annonse
00:00 - 29. juni 2018

Kulturprofilens historie

Annonse

P1 Dokumentär: «Kulturprofilen, kvinnorna och Akademien»
 

Da det tidligere denne måneden ble kjent at en av anmeldelsene for seksuelle overgrep mot den såkalte Kulturprofilen fører til tiltale, kommenterte leder av Svenska Akademien Anders Olsson med en aldeles forbløffende mangel på empati. Dette hadde ikke noe med Akademien å gjøre, hevdet han. I en ny radiodokumentar som følger Kulturprofilens historie fra begynnelsen av 1970-tallet til i dag, blir det åpenbart hvilken tilsløring dette er. Og ikke minst hva denne skandalen egentlig handler om. Journalisten Jesper Huor har snakket med til sammen 29 kvinner som har opplevd mannens overgrep, og hans tette forbindelse til Akademien spiller en rolle i mange av dem. Deres vitnesbyrd er enormt kraftfulle.

Bernhard Ellefsen

Du har nå lest en gratis smakebit fra Morgenbladet. Vil du ha mer godt lesestoff? Akkurat nå er det opptil 50 prosent rabatt. Bli abonnent
Annonse