Annonse
00:00 - 15. juni 2018

Kulturprofilen tiltales for voldtekt

Annonse

Den såkalte Kulturprofilen, mannen som har stått i sentrum for den siste tidens krise i Svenska Akademien, tiltales for to tilfeller av voldtekt av en kvinne i Stockholm, leser notisredaksjonen i Dagens Nyheter. Voldtektene skal ha skjedd mellom oktober og desember 2011. I desember i fjor gikk 18 kvinner offentlig ut og anklaget mannen, som er gift med akademimedlem Katarina Frostenson, for seksuelle overgrep og trakassering. Anklagene utløste en krise i Akademien, som i løpet av våren førte til at en rekke medlemmer, deriblant Akademiens leder Sara Danius, trakk seg fra sine verv.

Du har nå lest en gratis smakebit fra Morgenbladet. Vil du ha mer godt lesestoff? Bli abonnent
Annonse

Sadisme, manipulering og overskridelse håndteres nokså oppskriftsmessig i disse novellene.
– Dette er helt i tråd med regjeringens litteraturpolitikk, og ikke overraskende i det hele tatt.