Annonse
00:00 - 22. juni 2018

Kongen av Danmark

Annonse

Da notisredaksjonen for omtrent ti år siden tilfeldig befant seg på Det Kongelige Bibliotek i København, lyste et oppslag om sesongens litterære arrangementer fra tallrike plakater: Günter Grass, Salman Rushdie, Siegfried Lenz og Jan Kjærstad. Kjærstads posisjon i Danmark har vært sterk lenge, og lite tyder på at den nyss utgitte oversettelsen av Berge svekker den. I Information deltok han i forrige uke i en litteraturkritisk ping-pong av et intervju, og kritiker Karen Syberg skrev at romanen «indfrier det hele, det er slet og ret et storslået stykke skønlitteratur, og desuden et stykke politisk erkendelseslitteratur, der er kommet ud af det». Det er dejlig å være Kjærstad i Danmark.

Du har nå lest en gratis smakebit fra Morgenbladet. Vil du ha mer godt lesestoff? Bli abonnent
Annonse