Annonse
00:00 - 22. juni 2018

Glitrende reportasjer

Annonse

Patsy Sims (red.): The Stories We Tell: Classic True Tales by America’s Greatest Women Journalists. Sager Group 2017

Mye av den beste journalistikken er tidløs, og nå er 20 slike reportasjer, alle skrevet av kvinner, samlet i antologien The Stories We Tell: Classic True Tales by America’s Greatest Women Journalists. Som det fremgår av tittelen er journalistene fra USA, og kjente navn som Joan Didion og Janet Malcolm bidrar. Utvalget spriker, men glitrer, og noen høydepunkter er Robin Marantz Henigs portrett av akademikeren som vil ta livet sitt når hun får alzheimer, Elizabeth Kayes gnistrende tekst om ballettlegendens Rudolf Nurejevs falmende karriere og Jeanne Marie Laskas som plukker fra hverandre suksesshistorien om mannen som får operert på seg nytt ansikt. Sistnevnte, «The New Face of Richard Norris», kan for øvrig leses på nett i magasinet GQ.

Anders Firing Lunde

Du har nå lest en gratis smakebit fra Morgenbladet. Vil du ha mer godt lesestoff? Bli abonnent
Annonse