Annonse
00:00 - 15. juni 2018

En plutselig frigjørende setning

Det norske forfatterlandslaget feirer tiårsjubileum med eget forlag og ny bok. 

Boksåpner: Tieren er viktig på banen, og i forfatterlandslagets nye bok. Foto: Pau Barrena / AFP / Scanpix/AFP/NTB scanpix
Annonse

Etter ti år med landskamper starter nå forfatterlandslaget sitt eget forlag, og utgir boken En plutselig frigjørende pasning. Redaktør er Sondre Midthun, som har skrevet romanene Kom aldri nærmere og Farvel til alt dét, og ellers er ganske god i fotball.

Hva skal til for at en tekst om fotball er god?

– Det er stort spørsmål, som vi tenkte mye på mens vi jobbet med antologien. Noe av det vanskelige er å skape følelsen av at noe virkelig står på spill, siden fotball i utgangspunktet er så ufarlig og lystbetont. En annen ting er at fotball kjennes så gjennomanalysert og gjennomtenkt at mulighetene til å få til noe originalt kjennes små. Jeg tror at å få en fotballtekst til å fungere i stor grad handler om å finne en spesifikk, egenartet inngang, en vri, som kan gjøre stoffet nytt, på et vis, sier Midthun.

ALLEREDE ABONNENT?
Fra 189 kr på første termin
Hold deg oppdatert på politikk, kultur og forskning. Du får alt stoffet som er i papiravisen, egne saker kun på nett, eAvis og hele arkivet med over 50 000 artikler.
Annonse