00:00 - 08. juni 2018

Diktoversettelse

Naja Marie Aidt: Poesibog (et utdrag)Flamme 2018

Et av de nydelige paradoksene i Naja Marie Aidts mesterlige sorgbok Har døden tatt noe fra deg så gi det tilbake er at hun etter sin sønns død hevder å hate alt hun før har skrevet om døden, samtidig som hun gir boken tittel etter et dikt om døden skrevet i 2008. I en ny boksingel byr Flamme forlag på et utdrag fra samlingen hvor dette diktet står å lese. Tekstene er fylt av den samme viljen til å la motsetninger stå side om side uten å falle for fristelsen til å forsone dem. Sinnet finnes også her, selv før det katastrofale tapet: «vreden holder meg våken / jeg tenker på folk i hus / med sitt lys og mummel / små vaner, store ulykker / og omvendt og dagene går og / det blir sommer en gang». Diktene er følsomt gjendiktet av Nils-Øivind Haagensen.

Du har nå lest en gratis smakebit fra Morgenbladet. Vil du ha mer godt lesestoff? Vi har inntil 50 prosent rabatt for nye abonnenter. Bli abonnent
Annonse