Annonse
00:00 - 18. mai 2018

Til minne om Per Kirkeby

Annonse

Per Kirkeby: Kursiv, Borgens forlag, 2007.

Per Kirkeby er ikke lenger Danmarks største nålevende kunstner. Han gikk bort 9. mai, noe avisen Information markerte ved å vie hele sin forside dagen etter til diktet «Et maleri» av Peter Laugesen. I tillegg til bilder og skulpturer skapte Kirkeby en voldsom mengde tekst, og et fint sted å starte er samlingen Kursiv, som inneholder en rekke korte tekster fra hans skrivende liv. Her finnes nytt og gammelt, essayer og anekdoter, en hyllest til en polarforsker og minner fra utstillingene som satte i gang den enormt mangfoldige karrieren. Kirkebys kunstner- og forfatterskap er en hel verden, og det er aldri for sent å skritte inn.

Bernhard Ellefsen

Vi kan ikke love ketsjup til alle,
men vi lover å servere deg viktige saker hver dag.
Annonse

Les om hvordan vi behandler dine personopplysninger

Vi anbefaler deg å lese personvererklæringen og sette deg inn i hvordan vi behandler dine opplysninger. Den vil gi deg bedre oversikt over og kontroll på hva som brukes og lagres av dine persondata. Du finner all informasjon her.

Mer fra Bøker