Annonse
00:00 - 18. mai 2018

Til minne om Per Kirkeby

Annonse

Per Kirkeby: Kursiv, Borgens forlag, 2007.

Per Kirkeby er ikke lenger Danmarks største nålevende kunstner. Han gikk bort 9. mai, noe avisen Information markerte ved å vie hele sin forside dagen etter til diktet «Et maleri» av Peter Laugesen. I tillegg til bilder og skulpturer skapte Kirkeby en voldsom mengde tekst, og et fint sted å starte er samlingen Kursiv, som inneholder en rekke korte tekster fra hans skrivende liv. Her finnes nytt og gammelt, essayer og anekdoter, en hyllest til en polarforsker og minner fra utstillingene som satte i gang den enormt mangfoldige karrieren. Kirkebys kunstner- og forfatterskap er en hel verden, og det er aldri for sent å skritte inn.

Bernhard Ellefsen

ALLEREDE ABONNENT?
Kjøp abonnement
Inntil 40 % rabatt
Hold deg oppdatert på politikk, kultur og forskning. Du får alt stoffet som er i papiravisen, egne saker kun på nett, eAvis og hele arkivet med over 50 000 artikler.
Annonse