Annonse
00:00 - 04. mai 2018

Skjebnedagen

STOCKHOLM, SWEDEN - DECEMBER 10: King Carl XVI Gustaf of Sweden attends the Nobel Banquet at the City Hall on December 10, 2011 in Stockholm, Sweden. (Photo by Pascal Le Segretain/Getty Images) . -. Pascal Le Segretain/Getty Images
Annonse

Fredag 4. mai får verden vite om det blir tildelt en nobelpris i litteratur i år. Etter krisen som har rammet Svenska Akademien, er det nå kun ti medlemmer igjen på de atten stolene. Statuttene tilsier at tolv må til for å ta beslutninger, og sammen med den alvorlige tillitskrisen Akademien befinner seg i etter en svært kontroversiell håndtering av varsler om trakassering, er det høyst uklart om prisen kan deles ut. Onsdag gikk kong Carl Gustaf av Sverige ut og endret statuttene, slik at Akademiens medlemmer, som til nå har sittet på livstid, skal kunne bli erstattet. Denne uken ble det også kjent at hans datter, kronprinsesse Victoria, selv skal ha blitt trakassert av den såkalte Kulturprofilen under en offentlig tilstelning. Se morgenbladet.no for oppdateringer, bakgrunn og siste nytt.

Lese mer?

ALLEREDE ABONNENT?
ABONNEMENT
Fra kr 39,-
per uke ved kjøp
av 12 mnd abonnement
Hold deg oppdatert på politikk, kultur og forskning. Du får alt stoffet som er i papiravisen, egne saker kun på nett, eAvis og hele arkivet med over 50 000 artikler.
Annonse

Mer fra Bøker