Annonse
00:00 - 11. mai 2018

Lyden av amerikanske lengsler

George Saunders vokste opp i en kyllingrestaurant. Kanskje er det derfor han er så god på reklamespråk, på småby-Amerika og på å skrive spøkelseshistorier om amerikanske presidenter.

Fornemmelse for dødelighet: Den amerikanske novellemesteren George Saunders har befolket sin første roman med spøkelser, flere av dem godt kjente skikkelser fra amerikansk historie. Her er han hjemme i Corralitos, California. Foto: Carlos Chavarria / Redux / NTB Scanpix
Annonse

Den bookerprisvinnende forfatteren George Saunders føler kanskje ikke annerledes enn deg og meg. Men det er mulig at han rett og slett føler mer.

Der han sitter i en hotellsuite i Tampa Florida, med utsikt over en by innhyllet i en vårlig tåke, begynner den vennlige forfatteren straks å unnskylde størrelsen på rommet (for luksuriøst). Så sier han noe om spøkelser som bare et menneske som selv har noen erfaringer med dødelighet, ville tørre å ytre i litterært selskap.

– Jeg tror på dem, sier Saunders og lener seg fremover, klar over at han risikerer noe med å si det. 

Vi kan ikke love ketsjup til alle,
men vi lover å servere deg viktige saker hver dag.
Annonse

Les om hvordan vi behandler dine personopplysninger

Vi anbefaler deg å lese personvererklæringen og sette deg inn i hvordan vi behandler dine opplysninger. Den vil gi deg bedre oversikt over og kontroll på hva som brukes og lagres av dine persondata. Du finner all informasjon her.

Mer fra Bøker