Annonse
00:00 - 11. mai 2018

Den andre forfatterforeningen

Annonse

Styret i Den norske forfatterforening hører det rumle utenfor portene. Nedenfor parnasset har det samlet seg en mengde forfattere som er blitt nektet inntreden i det gode selskap, eller som mener at medlemskriteriene der oppe på høyden er for strenge. De vil ha tilgang til stipender, de vil være med. Forfatterforbundet kaller de seg, og nå teller de over 300 medlemmer. Nye kommer til hver dag, hevder de. Og karakteristikkene hagler over den gamle garde: En eliteforening. Et litterært IOC. På den gamle foreningens årsmøte ble en utredning av de kontroversielle kriteriene vedtatt. Forfatterforbundet på sin side, har også måttet stramme inn litt. Deres årsmøte vedtok at selvpubliserte forfatteres bøker skal tittes litt i før medlemskap innvilges. Vedtaket ble fattet etter 26 innlegg fra salen.

Du har nå lest en gratis smakebit fra Morgenbladet. Vil du ha mer godt lesestoff? Bli abonnent
Annonse