Annonse
00:00 - 25. mai 2018

Cathrine Knudsen om språk og samvittighet

Annonse

Cathrine Knudsen på www.forfatternesklimaaksjon.no

Av all biomasse på jorda utgjør menneskene 0,01 %, viser funnene i en ny undersøkelse. Samtidig utgjør vi 36 % av jordens pattedyr – 60 % er husdyr, og bokstavelig talt forsvinnende få, 4 %, er ville. Bør ikke forfatterne skrive om dét? Forfatternes klimaaksjon publiserte nylig Cathrine Knudsens avslag på invitasjon til å skrive for dem, og hennes brev om språk, samfunnsstrukturer og samvittighet virker ironisk nok mer treffende og virksomt enn mye annet fra samme nettside. Vi vet om konsekvensene av vår livsførsel, skriver Knudsen, men lever likevel konsekvensløst: «Den eneste løsningen blir kanskje å destinere menneskenaturen? Å forandre menneskene genetisk? For det virker ikke som mennesker evner å bruke kunnskapen til handling.»

Carina Elisabeth Beddari

Du har nå lest en gratis smakebit fra Morgenbladet. Vil du ha mer godt lesestoff? Bli abonnent
Annonse