Annonse
00:00 - 04. mai 2018

Brasiliansk James Joyce?

Annonse

Hilda Hilst: Den uanstændige madame D, Forlaget Gladiator

Mange har de siste årene fått øynene opp for de intense romanene til den brasilianske forfatteren Clarice Lispector, men den brasilianske litteraturhistorien har (selvfølgelig) mer å by på. Når det danske forlaget Gladiator nå utgir kortromanen Den uanstændige madame D, utkommer Hilda Hilst (1930–2004) for første gang på et nordisk språk. Hilsts forfatterskap fikk raskt merkelappen «eksperimentelt», dels på grunn av hennes oppstykkede og forvrengte språk, dels fordi bøkene er så manisk opptatt av sinnssykdom og seksualitet. Selv underbygget hun påstanden med utsagn om at hun, hvis hun skrev på engelsk, ville vært James Joyce.

Carina Elisabeth Beddari

Du har nå lest en gratis smakebit fra Morgenbladet. Vil du ha mer godt lesestoff? Bli abonnent
Annonse

Mer fra Bøker