Annonse
00:00 - 11. mai 2018

Anmelder Dronning Margrethes gravmonument

Annonse

Harald Voetmann om «Sarkofag», Information, 1. mai.

Den danske forfatteren Harald Voetmanns seneste bok hadde tittelen Amduat og lot farens sykeleie møte de gamle egypternes tenkning om døden. Og de etterlot seg som kjent uendelige mengder av dødsrelaterte gjenstander. Når Dronning Margrethe nå har fått laget sitt gravmonument er det riktignok ikke en pyramide vi har å gjøre med, men en slags skulptur i Roskilde domkirke kalt «Sarkofag» signert kunstneren Bjørn Nørgaard. Noen sarkofag er det jo rent faktisk ikke, bemerker Voetmann. Og dessuten er det blitt et monument blottet for verdier, men som snarere skal opplyse oss om dronningens fritidsinteresser. Om monumentet ikke er en fest for øyet, så er Voetmanns anmeldelse sannelig det.

Bernhard Ellefsen

Du har nå lest en gratis smakebit fra Morgenbladet. Vil du ha mer godt lesestoff? Bli abonnent
Annonse